Metode de identificare a locurilor de muncă

În prezent sunt foarte multe metode de identificare a locurilor de munca. Printre cele mai simple metode de identificare voi enumera:

  • urmărirea presei scrise, secțiunea locuri de munca vacante, unde diverși angajatori își postează locurile de munca vacante si lasă datele de contact, in vederea trimiterii CV-urilor sau stabiliri unui interviu telefonic.
  • urmărirea site-ului Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Munca (AJOFM), care se actualizează săptămânal. O sa fac trimitere la site-ul AJOFM Timiș, unde sunt afișate locurile de munca din tot județul Timiș dar si din străinătate http://www.timis.anofm.ro/ . Lista cu locurile de munca care se afla pe site-ul AJOFM se poate studia si la sediul instituției.
  • cunoștințele si prietenii sunt o alta sursa de identificare a locurilor de munca disponibile in diverse domenii.
  • prin diferite firme de recrutare de forță de munca: Adecco, Manpower, Lugera&Makler, IHM Total Consult, Delta HR Consult. Acestea sunt doar câteva firme din județul Timiș care fac recrutare de personal pentru diferite firme.
  • bursa locurilor de munca, este o alta modalitate prin care puteți sa va identificați un loc de munca. Avantajul ar fi ca la aceste evenimente sunt prezente multe firme si astfel se pot identifica intr-un timp foarte scurt locurile de munca disponibile si care prezinta interes. Pentru a afla de aceste evenimente trebuie urmărită presa scrisa, presa vorbita si site-ul AJOFM. La bursa locurilor de munca este bine ca potențialii angajați sa se prezinte cu CV, pe care sa îl înmâneze firmelor.
  • urmărirea site-urilor cu anunțuri dar care au si aceasta categorie, a locurilor de munca si aici putem aminti olx.ro, www.tocmai.ro, www.publi24.ro.
  • urmărirea site-urilor de profil si aici voi enumera câteva ejobs.ro, www.bestjobs.ro, www.myjob.ro, www.hipo.ro, www.ofertelocuridemunca.ro. Daca se accesează aceste site-uri si se selectează localitatea si domeniul de interes, vor apărea toate locurile de munca disponibile. Pentru aplicarea pe aceste joburi utilizatorul trebuie sa urmărească următorii pași
    • să se înregistreze pe site și să își facă un cont unde sa își completeze user-ul și parola cu care vor intra ori de cate ori doresc pe respectivul site;
    • sa își completeze un CV cu care poate aplica la joburile pe care le-a identificat pe site si prezinta un real interes;
    • sa trimită CV-ul la joburile dorite;

In continuare cei care aplica pe astfel de site-uri cu locuri de munca trebuie sa aștepte sa

fie contactați de către angajator. Trebuie avut in vedere care este perioada in care se poate aplica pentru respectivele joburi si să nu așteptați un răspuns mai mult de o săptămână după încheierea primirii CV-urilor. Daca nu se primește un răspuns din partea angajatorului, înseamnă ca angajatorul nu este interesat de experiența dumneavoastră sau a considerat ca nu erați potrivit pentru jobul la care ați aplicat.