Perspective noi pentru timișenii din Boldur, Nițchidorf și Sacoșu Turcesc prin cursurile de calficare/ recalificare

Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Unitățile Administrativ Teritoriale a Comunelor Nițchidorf si Sacoșu Turcesc și în colaborare cu Unitatea AdministrativTeritorială a comunei Boldur din județul Timiș, derulează în perioada Aprilie 2014 – Septembrie2015, proiectul “Perspectiv Rural – Măsuri de asigurare a sustenabilității zonelor rurale șiocupare a forței de muncă” – POSDRU/140/5.2/G/135140.

Obiectivul general al proiectului are în vedere asigurarea unei dezvoltări durabile în mediul rural din județul Timiș printr-o serie de oportunități oferite, pentru îmbunătățirea standardului profesional pentru domenii non-agricole, locuitorilor fără loc de muncă din această regiune.

Printre activitățile principale ale proiectului, destinate acestui deziderat, regăsim campaniile de constientizare, motivare, informare si consiliere și partea de formare compusă din cursurile de inițiere (competențe informatice, competențe limba engleză, competențe civice și sociale, competențe antreprenoriale) și cele de calificare/recalificare (infirmieri, agenți de pază, lucrător comercial, etc.).

În primele 3 luni, de la startul activităților, în cadrul proiectului au avut loc 31 de campanii de conștientizare, motivare si consiliere; 91 de persoane din comunele Boldur, Nițchidorf și Sacoșu Turcesc au fost informate referitor la pachetul servicii oferit prin intermediul proiectului; 86 persoane au fost recrutate pentru cursurile de inițiere si cele de calificare/recalificare. Menționăm că 20 de persoane au absolvit deja cursurile de inițiere în domeniul competențelor informatice și al competențelor de limba engleză. De precizat este faptul că tuturor participanților la cursurile de formare, odată cu finalizarea acestora, li se oferă sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.