Medierea muncii

Pierderea locului de muncă reprezintă un factor de dezintegrare, o alienare psihosocială a individului. Pentru a depăşi cu bine situaţia de şomaj, urmărindu-se reinstalarea stării de echilibru al universului psihic a persoanelor afectate de pierderea serviciului, un rol important îl au consilierii de orientare profesională care, oferă sprijin persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin acordarea acestor servicii de medierea muncii.

Serviciile de medierea muncii sunt activitatile prin care se reprezintă punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în vederea stabiliri de raporturi de muncă sau de serviciu.

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

 Proiectul este implementat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany „POSDRU Perspectiv Rural – Măsuri de asigurare sustenabilității zonei rurale și ocupării forței de muncă” isi propune îmbunatățirea calității profesionale a resurselor umane în vederea facilitării accesului la ocupare în domenii non agricole, creșterea oportunităților de ocupare prin furnizarea sprijinului pentru crearea de noi locuri de muncă/noi forme de ocupare, promovarea culturii antreprenoriale și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă din mediul rural.

In urma implementarii acestui proiect pana in prezent au fost realizate de catre „Expertul ocupare” un numar de 29 planuri de mediere profesionala, 19 sesiuni privind tehnicile in cautarea unui loc de munca si au fost angajate pana in prezent un numar de 3 persoane alte 3 fiind curs de angajare .