Antreprenoriatul – solutie de a realiza venituri independente

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany desfasoara din luna aprilie 2014 proiectul,  „Perspectiv Rural”  – Masuri de asigurare a sustenabilitatii zonei rurale si ocupare a fortei de munca unde exista activitatea de dezvoltare si implementare a campaniilor de promovare a culturii antreprenoriale in mediul rural, cu atentie speciala acordata femeilor.

            In a unsprezecea luna a proiectului, expertul campanii antreprenoriat si job-club a realizat demersurile necesare in vederea constituirii unei grupe de minim 9 beneficiari in Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) Otelec care sa participe la cursul de initiere – competente antreprenoriale. Finalitatea cursului avand ca scop deschiderea a doua afaceri de catre doi dintre cursanti. In urma acestor demersuri, expertul din cadrul proiectului a desfasurat o campanie in care a fost recrutat un beneficiar.

            Activitatea de dezvoltare si implementare a campaniilor de promovare a culturii antreprenoriale in mediul rural cu o atentie speciala acordata femeilor are ca rezultat planificat pana la finalizarea proiectului, 100 de participanti la campanii si minim 10 campanii organizate. Rezultatele atinse pana in luna februarie 2014 sunt 106 participanti informati la campanii, din care 35 cu pachete de informare si 20 de campanii organizate.

Putem observa ca rezultatul planificat in cadrul proiectului a fost depasit inca din luna februarie 2015, urmand ca pana in luna septembrie numarul rezultatelor atinse sa fie cu mult depasit.