Un an de provocări. Bilanțul proiectului la finalul primului an de implementare

 În luna aprilie 2015 a fost marcat un an de la debutul proiectului Perspectiv Rural- Măsuri de asigurare a sustenabilității zonelor rurale și ocupare a forței de muncă. Chiar dacă la prima vedere un an pare destul de puțin, putem să afirmăm că a fost un an plin de evenimente și activități susținute în zonele rurale din județul Timiș. Localitățile vizate de proiect cel mai puternic au fost și sunt: Boldur, Nițchidorf, Sacoșu Turcesc.an provocari  . . ..

Din aprilie 2015 și până în prezent am reușit să:

  • Facem cunoscut proiectul pentru un număr de aproximativ 300 de persoane.
  • Implicăm în programe de formare profesională 171 de persoane.
  • Implicam 171 de persoane in cursuri de formare profesională, 150 au obținut deja certificat autorizat ANC (certificat cu recunoaștere în 28 de state UE), din care 80 de femei.
  • Furnizăm servicii de consiliere/orientare –sustenabilitate zonelor rurale pentru un număr de 246 de persoane.
  • Oferim sprijin in gasirea unui loc de munca pentru 26 de persoane prin serviciile de mediere gratuite din cadrul proiectului.

Chiar dacă proiectul se află în ultimele luni de implementare, interesul persoanelor de a participa activ în activitățile derulate rămâne crescut, fapt care și demonstrează sustenabilitatea proiectului și solicitarea de o eventuală replicare a activităților.

În calendarul de evenimente ale proiectului sunt prevăzute evenimente menite să sprijine dezvoltarea micilor comunități. Un eveniment de genul acesta este Bursa locurilor de muncă, un eveniment de amploare care va avea loc la finalul lunii mai 2015. Mai multe despre acest eveniment, intr-un articol următor, dedicat acestuia.