Informații de interes pentru un antreprenor începător

Un antreprenor începător trebuie să țină cont de câteva reguli de bază pentru ca afacerea să nu aibă de suferit iar el să aibă un câștig cât de modest încă din primele luni de activitate.

          Iată câteva sfaturi pentru a avea un început de suces în “meseria” de antreprenor.

          Cheltuiți mai puțin decât câștigați.

          Este foarte important să cheltuiți mai puțin decât castigați, altfel o sa fiți în prierdere deci nu o să aveți profit. Dacă totuși aveți nevoie de cheltuieli mai mari atunci trebuie să vă gândiți prin ce metoda puteți să și faceți bani mai mulți.

          Creați un produs diferit sau diferențiați-vă produsul

          Posibil că pe piață să existe deja produsul/produsele create de dumneavoastră, astfel clientul care beneficiază de acest produs trebuie să aibă o motivare, un argument pentru a cumpara produsul dumneavoastră și nu altul.

          Renunță la credite

          Practic în momentul în care ai făcut un credit pentru o afacere, deja ai cheltuit mai mult decât vă puteați permite. Dacă afacerea nu este profitabilă încă din prima lună, susținerea unui credit va fi destul e dificilă.

          Dacă nu aveți un spațiu unde să vă desfășurați activitatea atunci ar trebui să vă luați o locație în chirie, nu trebuie să vă gânditi din start la un sediu, proprietate personală. De asemenea dacă aveți nevoie de o mașina dar nu vă permiteți una nouă, cel mai indicat ar fi pentru început să cumpărați una second hand. Un credit pentru mașina ar îngreuna și mai mult costurile de început pentru o firmă.

          Trebuie să vă concentrați pe cum să faceți bani, nu pe cum să reduceți cheltuielile.

          Acest principiu este strâns legat de primul principiu enumerat mai sus. Trebuie să vă gandiți cum să investiți banii caștigati astfel încât să puteți să va dezvoltați mai mult afacerea și să aveți câștiguri mai mari, astfel încât să nu fiți nevoit să vă uitați tot timpul în buzunar, dacă vă puteți sau nu permite anumie cheltuieli.

          O educație financiară este binevenită, și asta ar trebui să faceți și dumneavoastră.

          Ca să vă puteți educa în domeniul financiar ar fi indicat să vă cumpărați diverse cărți cu poveștile de suces ale unor antreprenori de renume și astfel să observați cum au reușit aceștia.

          Afacerile trebuie făcute din pasiune și nu din nevoie.

           Mulți antreprenori au pornit afaceri deși nu aveau un fond destinat pentru așa ceva și astfel s-au împrumutat, la bănci, la rude, prieteni ca să își poată îndeplini visul dar tot atât de mulți antreprenori au dat și faliment deoarece aceste afaceri au fost gândite din lipsă de bani și din nevoia de a fi antreprenor, astfel nu au mai putut face față din punct de vedere financiar și a urmat inevitabilul.

          Lasă ușile deschise peste tot pe unde mergi

          În mediul de afaceri “lumea e destul de mică” și inevitabil o să tot dați peste diverse persoane, instituții, firme așa că cel mai bine e sa aveți o relație bună cu toate aceste persoane, deoarece nu puteți să știți niciodată de unde va apărea o oportunitate.

          La începutul unei afaceri trebuie să va implicați 100%, ca afacerea să fie prospera. Dacă v-ați făcut o afacere doar ca să fiți sefi, afacerea va avea de suferit deoarece poate la început nu va permiteți cheltuielile cu angajații. De aceea primul și cel mai important angajat sunteți duneavoastră. După ce afacerea are  profit puteți să vă angajați și alte persoane care să va ajute în dezvoltarea afacerii.